cursussen

Gecombineerde leefstijl interventie (GLI) op verschillende locaties

De GLI richt zich op het verminderen van overgewicht en een gezondere leefstijl. Er wordt een combinatie gemaakt van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. Binnen een GLI team zijn meerdere zorgprofessionals betrokken: een leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist. Zij begeleiden de groepssessies.

Duur
2 jaar

  1e jaar (behandelfase) 2e jaar (onderhoudsfase)
Leefstijlcoach 7 individuele sessies + metingen 5 individuele sessies + metingen
Diëtist 1 intake + 3 groepssessies 3 groepssessies
Fysiotherapeut 1 intake + 2 groepssessies 1 groepssessie

Voor wie
Volwassenen met een matig of sterk verhoogd gezondheidsrisico in combinatie met overgewicht.

  • BMI tussen de 25 en 30 met een grote buikomvang (vanaf 102 centimeter bij mannen en 88 centimeter bij vrouwen)
  • BMI tussen de 25 en 30 met een normale buikomvang maar een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes mellitus type 2 (suikerziekte)
  • BMI boven de 30.

Start
meerdere keren per jaar

Afslank Challenge in ’s Gravenzande

De Afslank Challenge is een cursus waarin u de mogelijkheid heeft voedingsadvies en bewegen in water te combineren, met het doel gewicht te verliezen. De kracht van bewegen in het water is de weerstand, waardoor u sneller vet verbrandt zonder uw gewrichten te belasten!

Duur
Na een persoonlijk intake gesprek zal u 3 maanden begeleid worden door de voedingsdeskundige en de aquasport instructeurs.

Kosten
De kosten voor de voedingsadvisering worden vanuit de basisverzekering vergoed. (Een verwijsbriefje van de arts blijft voor een aantal zorgverzekeraars noodzakelijk.) Voor het sportieve gedeelte betaalt u de kosten van een 12 baden kaart (73,-) of kunt u een clubkaart aanschaffen waarmee u onbeperkt toegang heeft tot banenzwemmen en/of alle aquasporten.

Start
Zie agenda, mail of bel ons.

COPD Programma

Een goede voeding bij mensen met COPD is van groot belang. In combinatie met beweging zorgt het voor een optimale conditie van úw lichaam.

Duur
Na een persoonlijke intake bij zowel de fysiotherapeut als de diëtist wordt u drie maanden begeleid. U traint twee keer per week onder begeleiding van de fysiotherapeut. De diëtist zal in een aantal voedingsbijeenkomsten uitleg geven over de rol van voeding bij COPD.

Kosten en aanmelden
De kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar. Wenst u meer informatie te ontvangen of wilt u zich aanmelden dan kunt u contacht opnemen met de diëtist of fysiotherapeut: 0174-513237 of 06-12392986.

Diabetes programma

Steeds meer mensen kampen met diabetes mellitus. Een chronische ziekte die ook suikerziekte wordt genoemd.
De één merkt dit aan klachten, de ander ervaart ‘niets’. Toch is het belangrijk dat u in topconditie bent. Daarmee voorkomt u dat de diabetes voor problemen zorgt. Nu en op langere termijn.

AdFysio De Lier en Vitae Voedingsadviesbureau hebben een programma waarmee u uw bloedsuikerwaarden kunt verbeteren en hopelijk een ‘topconditie’ bereikt.

Maar ook in Nootdorp bieden wij een programma bij diabetes aan, in samenwerking met fysiotherapie Gezond Nootdorp.

DM folder aangepast HDDM folder aangepast achterkant HD

Meer informatie en aanmelden
Wenst u meer informatie te ontvangen of wilt u zich aanmelden dan kunt u contact opnemen met de diëtist of fysiotherapeut: 0174-513237 of 06-12392986.

Programma overgewicht

Voor mensen die graag in een kleinschalige omgeving op een rustige manier willen werken aan hun gewicht biedt Vitae Voedingsadviesbrueau in samenwerking met AdFysio De Lier een beweeg- en voedingsprogramma aan.

In een persoonlijke intake bij zowel de fysiotherapeut als de diëtist worden haalbare doelen gesteld afgestemd op uw persoonlijke situatie.
In een groep van maximaal 10 mensen wordt onder begeleiding van een fysiotherapeut het beweegprogramma uitgevoerd. In 12 weken doorloopt u een schema waarin de belasting geleidelijk wordt opgebouwd. U traint 1x per week een uur. Daarnaast is het de bedoeling dat u 1x per week zelf traint of sport.
Met de andere deelnemers uit de groep leert u in acht bijeenkomsten meer over de relatie tussen overgewicht en voeding. U krijgt meer inzicht in de oorzaak van uw gewicht en u leert op een praktische manier hoe u uw voedingspatroon het gewichtsverlies kan beïnvloeden. Er zijn vier trainen niet gekoppeld aan het voedingsprogramma. Indien gewenst zal de diëtist dan wel meten en wegen.

Kosten en aanmelden
De kosten voor de voedingsadvisering worden vanuit de basisverzekering vergoed. (Een verwijsbriefje van de arts blijft voor een aantal zorgverzekeraars noodzakelijk.)

Start
Zie agenda, mail of bel ons.

Voorlichtingsavond ‘Eten voor je kind’.

Een gezonde voeding levert een belangrijke bijdrage aan een gezond leven. Niet gek dus dat een goede voeding tijdens de zwangerschap extra belangrijk is. Maar wat heb je nu precies nodig, waar moet je extra op letten en wat doe je bij ongemakken rondom de voeding?

Deze onderwerpen komen allemaal aan bod tijdens de informatiebijeenkomst ‘Eten voor je kind’. De diëtist legt uit waar je in je voedingspatroon op moet letten als je zwanger bent. Voor jezelf, maar natuurlijk ook voor je baby. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen!

Locatie, kosten en aanmelden
Locatie: Verloskundigenpraktijk in ’t Wateringse.
De avond is gratis voor cliënten van Verloskundigenpraktijk in ’t Wateringse.
Inschrijven kan via de verloskundigen, info@vitaevoeding.nl of via 06 123 929 86

Start
Deze voorlichtingsavond vindt maandelijks plaats. Neem contact met ons op voor de eerst volgende datum.

Kidz in Balance

Het aantal passieve uren (gamen, tv kijken) neemt de laatste jaren bij kinderen steeds meer toe en het aantal actieve uren (voetballen, tikkertje spelen) neemt steeds meer af. Daarnaast wordt het door de ruime keuze in voeding als ouders maar ook als kind steeds lastiger om beslissen wat goed voor je is. Het programma ‘Kidz in Balance’ voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar, opgezet door Kinderfysiotherapie Gezond Nootdorp en Vitae Voedingsadviesbureau gaat hier mee aan de slag! In 12 weken leert een klein groepje (maximaal 6) kinderen tussen de 8 en 12 jaar wat voeding en beweging met het lichaam doet. Met als uiteindelijk doel een gezonder en fitter lichaam.

Het programma vindt plaats bij Fysiomanuele Therapie Gezond Nootdorp, Dorpsstraat 35 in Nootdorp. Benieuwd? Neem dan snel een kijkje op deze link waar de flyer te vinden is.

Mindfulness & Voeding

Mindful eten is een manier om, vanuit een oordeelloze blik, je bewust te worden van hoe en wat je eet. Zo is het mogelijk je eetgewoonten te onderzoeken en ontstaat er ruimte voor een constructieve verandering in je eetpatroon.

In samenwerking met dekker coaching en begeleiding. www.lichtpuntpraktijk.nl

Meer informatie en aanmelden
Wenst u meer informatie te ontvangen of wilt u zich aanmelden dan kunt u contact opnemen 06-12392986. We kunnen u daarnaast ook vrijblijvend onze folder toesturen