28 augustus: Nieuwe stagiaire, Nikki!

Nieuwe Stagiaire

Hallo! Mijn naam is Nikki Ruts, ik ben 25 jaar en woon in Gouda.  Vanaf september start ik met mijn vierde leerjaar van de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Het laatste jaar waarin in mijn afstudeerstage ga lopen en mijn scriptie ga schrijven om vervolgens daarna als diëtist aan de slag te gaan.

Gezonde voeding is namelijk mijn grote passie. Deze passie is ontstaan doordat ik een aantal jaar geleden ben begonnen met sporten en merkte dat gezonde voeding helpt om mijn prestaties te verbeteren. Ook deed de voeding mijn gezondheid ten goede. Daarnaast bevestigen steeds meer onderzoeken dat voeding een positief effect heeft op gezondheid en ziekte. Dat vind ik het mooie aan het vak! Door de opleiding Voeding & Diëtetiek is mijn passie alleen maar verder gaan groeien en daarbij vind ik het een uitdaging mensen te begeleiden naar een gezonde levensstijl en te inspireren over gezonde voeding.

Tegenwoordig ben ik nog steeds veel in de sportschool te vinden waar ik aan krachttraining doe. Tevens volg ik ook groepslessen zoals bodypump en bodyattack. In het weekend hou ik van gezelligheid met vrienden en familie en wandel ik graag met mijn hond in het bos.

Deze week start ik met veel enthousiasme als stagiair bij Vitae. Ik heb erg veel zin om van deze diëtisten de fijne kneepjes van het vak te leren en mijn opgedane kennis van de afgelopen 3 jaar in de praktijk te brengen.