19 september: Dag van de diëtist!

Geef kleur aan uw voeding! Over the rainbow ‘salade’.

Vanwege de Dag van de Diëtist een heerlijk recept als kado: Regenboogsalade van Fleur.

De regenboog salade is alleen al een feestje om te zien! Daarnaast is het ook nog eens een gezonde maaltijd als lunch, diner of als bijgerecht op tafel om wat meer groente te eten. Met deze salade kun je zelf ook eindeloos variëren als de kleuren maar matchen!

Ingrediënten voor 1 persoon
Cherrytomaten
Wortel julienne gesneden
Gele paprika
Sojabonen
Komkommer
Rode ui
Gemixte mesclun sla
Verse blad spinazie
Olijfolie
Magere yoghurt dressing

Bereiding:

  1. Doe de sla en de spinazie in een grote kom of bak en schenk er 1el olijfolie overheen en 2 el yoghurt dressing. Eventueel wat op smaak maken met peper en zout.
  2. Snij de cherrytomaten in kwartjes en verdeel deze links in de kom over de sla.
  3. Verdeel daarna de al voorgesneden wortel in julienne vorm in een streep naast de tomaten.
  4. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de gele paprika in kleine stukjes, verdeel deze in een streep naast de wortel.
  5. Verdeel de sojabonen in een streep naast de gele paprika.
  6. Was de komkommer en snij deze in halve rondjes en verdeel vervolgens in eens streep naast de sojabonen.
  7. Snij de ui kleine reepjes en verdeel rechts naast de komkommer in een streep.
  8. De salade is klaar om gegeten te worden!

Calorie-arm
Koolhydraat beperkt