10 december: Een mijlpaal voor Laura!

Een mijlpaal voor Laura!

Het is gelukt, Laura’s scriptie is gepubliceerd in het vakblad Preventive Medicine! Tijdens haar opleiding Health Science aan het VU in Amsterdam heeft ze onderzoek gedaan naar de gezondheid van mantelzorgers. Hieruit is gebleken dat mantelzorg geven een verslechterend effect kan hebben op de mentale en fysieke gezondheid van de mantelzorger. Niets te maken met voeding dus, maar zeker interessant aangezien tegenwoordig steeds meer mensen mantelzorg geven!

De uitkomsten van dit onderzoek zijn met name interessant voor beleidsmakers in de gezondheidszorg en de overheid. Als er door mantelzorg juist meer zorgbehoevenden bijkomen is mantelzorg dus niet de efficiënte oplossing voor de hoge zorgkosten en toenemende vraag naar zorg, integendeel zelfs..

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S009174351400396X#MMCvFirst