3 september 2013: Fruitvliegjes? Zo kom je er vanaf!

Fruitvliegjes? Zo kom je er vanaf!

Wat is het iedere zomer toch een ellende, die fruitvliegjes. Je hoeft maar een rijpe banaan ‘onbeheerd’ te laten liggen en ze komen er – vanuit het niets lijkt – in groten getale op af.

Fruitvliegjes een erg goede reukzin. Ze ruiken de alcohol die vrijkomt als fruit bederft, gaan er dan op af en laten hun eitjes achter. Omdat die eitjes binnen een paar uur uitkomen, ontstaat zeer korte tijd een fruitvliegenplaag in je keuken. Tegen deze plaag is helaas vrij weinig te doen. Hieronder de meest gebruikte tips om fruitvliegjes te verwijderen.

Afwasmiddel met azijn
Vul een schaaltje met wat azijn en voeg een druppeltje afwasmiddel toe. Bedek het schaaltje met een stukje vershoudfolie en maak het vast met een elastiekje. Prik er vervolgens gaatjes in. De fruitvliegjes komen hier op af en zullen verdrinken.

Sinaasappel met kruidnagel
Een truc die niet alleen werkt om nare geurtjes te verwijderen, maar ook om fruitvliegjes te bestrijden is de sinaasappel met kruidnagelen. Snij een sinaasappel door de helft en steek hier kruidnagelen in.

Laagje rode wijn
Fruitvliegjes zijn ware alcoholisten. Zet daarom een lege wijnfles neer met klein bodempje rode wijn erin. Binnen de kortste keren zitten er een heleboel vliegjes in de fles.