9 juli 2013 Drink voldoende bij sport

Drink voldoende bij sport

Zonder water geen leven. Het lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water. Dat water is nodig als transportmiddel van voedings- en afvalstoffen in het lichaam èn om het lichaam op temperatuur te houden.

Dat laatste is heel belangrijk bij sporten. Als het lichaam door zweten te veel vocht verliest, worden de sportprestaties minder. Zorg dus voor voldoende vocht tijdens, maar ook voor en na het sporten.

Drinken tijdens sporten is iets om te leren. Dorst? Dan bent u eigenlijk al te laat. Neem daarom regelmatig, iedere 15 minuten, een flinke slok.

Water is een prima dorstlesser. Alleen als u langer dan 60 tot 90 minuten sport, is water alleen niet voldoende. Dan is het belangrijk dat u een dorstlesser kiest waar ook energie in zit om de energievoorraad aan te vullen.

Vragen? Een (sport-)diëtist kan u advies geven!
Vitae Voedingsadviesbureau
www.vitaevoeding.nl of 06-12392986