OPGEPAST! De koelkast..
Net zo belangrijk als de voedingswaarde van ons voedsel is de kwaliteit in de vorm van hygiëne en voedselveiligheid. Vandaag een post over onze voedselopslag in de koelkast. In de zomer extra belangrijk! En laten we hopen dat deze snel gaat komen. Vitae geeft tips:
Een temperatuur tussen de 4 en 7°C is het meest gunstig maar.. De temperatuur in de koelkast is niet op iedere plek gelijk.
- Eieren, zuivelproducten, overblijfselen van maaltijden of gerechten en producten met op de verpakking “na openen koel bewaren” bewaar je op de middelste planken (4-5°C).
- De bovenste plank (8°C) is geschikt voor geopende potten en (fris)dranken
- De laden (tot 10°C) zijn opzettelijk ontworpen voor het bewaren groenten en fruit. Voor deze producten is een lagere temperatuur niet bevorderlijk.
- De Koelkastdeur is de minst koude plek in de koelkast (10-15°C) en is geschikt voor producten waarbij een lichte koeling volstaat. Bijvoorbeeld, boter, kaas, grote flessen en pakken (frisdranken, melk, yoghurt etc.), eieren, potjes mosterd, kleine flesjes of medicijnen
Voor meer informatie over voedselveiligheid kunt u natuurlijk contact opnemen.