21 dec: Een lekker voorgerecht voor de kerst

Gezond voorgerecht voor de kerst.

1 van de favoriete gerechten van onze diëtist Ingrid!

Kappertjes-tomatensalade met boerenbroodcroutons

Ingrediënten

3 sneetjes (oud) bruin- of maïsbrood
300 gram kerstomaatjes
1 eetlepel olijfolie
Oregano
2 eetlepels rode port
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel kappertjes
16 groene olijven
16 kapperappeltjes
 

Informatie

4 personen
0-15 minuten
 

Bereiding

1.  Rooster het brood tot het goudbruin en bros is.
2.  Maak de kerstomaatjes schoon en halveer ze.
3.  Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de tomaatjes 1 minuut.
4.  Strooi er wat oregano en peper over.
5.  Blus af met de port en de balsamicoazijn.
6.  Laat de tomaatjes afkoelen en meng er de kappertjes door.
7.  Snijd de olijven in plakjes.
8.  Scheur het brood in stukken en mengen alles er door.
9.  Voeg eventueel nog wat port of azijn toe.
10. Verdeel de salade over 4 borden.
 

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht krokante kikkererwtenkoekjes met rode uienchutney, geroerbakte groene kool en aardappelpuree.

Voedingswaarden per persoon

Energie 130 kcal, eiwit 4 gram, koolhydraten 15 gram, vet 5 gram, verzadigd vet 2 gram, vezels 3 gram

 

Bron: voedingscentrum