Gezond voorgerecht voor de kerst.
1 van de favoriete gerechten van onze diëtist Ingrid!
Kappertjes-tomatensalade met boerenbroodcroutons
Ingrediënten
3 sneetjes (oud) bruin- of maïsbrood 300 gram kerstomaatjes 1 eetlepel olijfolie Oregano 2 eetlepels rode port 1 eetlepel balsamicoazijn 1 eetlepel kappertjes 16 groene olijven 16 kapperappeltjesInformatie
4 personen 0-15 minutenBereiding
1. Rooster het brood tot het goudbruin en bros is. 2. Maak de kerstomaatjes schoon en halveer ze. 3. Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de tomaatjes 1 minuut. 4. Strooi er wat oregano en peper over. 5. Blus af met de port en de balsamicoazijn. 6. Laat de tomaatjes afkoelen en meng er de kappertjes door. 7. Snijd de olijven in plakjes. 8. Scheur het brood in stukken en mengen alles er door. 9. Voeg eventueel nog wat port of azijn toe. 10. Verdeel de salade over 4 borden.Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht krokante kikkererwtenkoekjes met rode uienchutney, geroerbakte groene kool en aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon
Energie 130 kcal, eiwit 4 gram, koolhydraten 15 gram, vet 5 gram, verzadigd vet 2 gram, vezels 3 gram
Bron: voedingscentrum